Niet kan niet...

Ja hoor, hij is fijn, niet kan dus niet. Wat een onzin! Let eens op je omgeving, zo’n beetje overal word je verteld wat je vooral niet moet doen. Niet door rood rijden, niet te veel drinken, niet te veel feesten, niet… vul maar in.

En toch kan “niet” niet. Een leuke woordspeling. Om duidelijker en veel effectiever in je communicatie te worden is het een goeie om het woord “niet” te verbannen. Ik ga je uitleggen waarom “niet” niet kan.

Ik ga je zo vragen om iets NIET te doen…dus ook ECHT NIET doen. Je gaat zo ervaren dat je niet in staat bent om iets niet te doen.

Ik vraag je het volgende:

Ik vraag je om niet, echt niet aan een gele citroen te denken…wat gebeurt er: je ziet een gele citroen (die je mogelijk heel snel blauw maakt) en als het mee zit proef je ‘m ook nog. De zure smaak van een citroen.

Wat is je onderbewuste toch interessant: je onderbewuste kan niets met ontkenning. Je onbewuste zal eerst datgene wat je niet mag doen vormgeven om het daarna te kunnen laten.

En dat is weer interessant om te weten. Hoeveel “nieten” heb jij in je training, coaching of begeleiding?

In het hele leerproces is deze informatie van vitaal belang. Vertel dus alleen wat je wel wilt laten zien, horen en voelen. Zo heb je een directe route naar wat wel de bedoeling is.

Vertel in de triggers dus alles zonder nieten. Haal de nietjes er uit...behalve de genietjes


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle

© 2023 by Jade&Andy. Proudly created with Personal Trigger