De kracht van de herhaling

Het eigen kunnen maken van andere gedachten en daardoor gedragingen vraagt om aandacht. Echt iets nieuws leren duurt gemiddeld 3 maanden wanneer het regelmatig aandacht krijgt. Dat is toch echt heel wat langer dan een gemiddelde training of coaching.

Daarbij speelt motivatie van de persoon die iets wil leren een grote rol. Wanneer deze goed is en de persoon wordt met regelmaat herinnert aan de details die nodig zijn voor het nieuwe gedrag dan is de kans op succes zeer groot.

De uitdaging voor ons trainers, coaches en begeleiders is het met herhaling onder de aandacht brengen van wat er te leren valt. Het is net als in de reclame. Hoe vaker het gehoord, gezien of gevoeld wordt, des te gemakkelijker het eigen te maken is.

Een mooi voorbeeld dat ik zelf heb ervaren zijn de bierworstjes van Unox…jawel, de bierworstjes. Ik ben namelijk liefhebber van James Bond. Onlangs werd een reeks van deze films avond na avond uitgezonden met steevast reclame met deze bierworstjes. Wat mij betreft was het wat te veel van het goede, en toch, het werkt wel. Nu ken ik die bierworstjes, die ik anders nooit gekend zou hebben.

Met leren is het weinig anders. De weg van weten naar onbewust – bekwaam doen bestaat uit het constant herhalen en stimu-leren van dezelfde boodschap, mits positief gebracht, is het leuk om er mee aan de slag te zijn.

Maarja, geen enkele opdrachtgever ziet ons staan met de boodschap om iedere week langs te komen om de behandelde stof te herhalen. Dat kost veel te veel tijd en geld. En daar komt de Personal Trigger om de hoek kijken. Zo kom je toch bij je deelnemers binnen met je noodzakelijke herhalingen, stimulering. En het vindt allemaal plaats in de waan van de dag. In feite juist op de momenten waarop het herinneren het meest waardevol is. Met de vergoeding die je kunt vragen van je opdrachtgever voor deze vorm van elearning krijg je er een interessant verdienmodel bij.

Toch wel mooi, de kracht van de herhaling.


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle

© 2023 by Jade&Andy. Proudly created with Personal Trigger