Effectieve triggers schrijven doe je zo:

De beste triggers zijn effectieve triggers. Hier volgen een aantal tips om nog effectiever met je teksten te worden.

 

Tip 1: Zorg dat de triggers jouw energie en identiteit hebben. Dit wordt absoluut door de ontvanger herkend. Dat kan door ze zelf te schrijven of gebruik te maken van onze triggerschrijver Peter Beijer van Woordvaardig.

 

Tip 2: Schrijf in de Tegenwoordige Tijd. Het onbewuste is actief in het hier en nu. Door hier van gebruik te maken komt de boodschap nog beter binnen.

 

Tip 3: Niet kan niet. Op het moment dat je in een trigger ontkenningen gaat gebruiken, dan gaat de energie uit naar dat wat niet de bedoeling is. Wees helder over wat je wel wilt, dan gaat de energie gelijk de goede kant op. (verdere toelichting zie blog op de site www.personaltrigger.com “Niet kan niet”)

 

Tip 4: Maak gebruik van de zintuigen. Naast lezen is beeld of het toesturen van een filmpje zeer bekrachtigend. Dit kan allemaal bij het samenstellen van een trigger.

 

Tip 5: Keep It Simple: een uitbundige vormgeving leidt af. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer een trigger als een serieuze e-mail eruit ziet, deze meer impact heeft.

 

Tip 6: Kort en bondig werkt beter dan hele verhandelingen. Toch kan het zo zijn dat er veel meer over het onderwerp in de trigger te vertellen is. Maak dan een link in de trigger naar je site of naar de omgeving waar meer kennis te halen is.

 

Tip 7: Daag de ontvanger uit om iets te doen. Een tekst in de ondertekening als: “Ik vraag je komende week iedere dag een uur hier mee aan de slag te gaan” (context: zendfrequentie 1 trigger per week). Of “Stel me op de hoogte van je ervaringen” (context: gebruik maken van replymogelijkheid) Ook hierin: je eigen teksten werken het beste.

 

Tip 8: De Personal Trigger kan je ook voor het leermoment inzetten. Bijvoorbeeld door het te gebruiken voor een persoonlijke uitnodiging voor je activiteit. Je kan hele “programma’s” er rondom heen bedenken. Wees creatief.

 

Tip 9: Leren is gebaat bij de kracht van herhaling. Laat hetzelfde onderwerp meermalen terugkomen in een iets andere vorm.

 

Tip 10: Deze is commercieel van aard. Schrijf je url in de ondertekening van de trigger. Je ontvangers onthouden dat en managers zijn gecharmeerd van deze vorm van nazorg, focus behouden. Hierdoor heb ik al meerdere malen een vervolgopdracht gekregen.

 

Succes en plezier bij het samenstellen van effectieve triggers.

  • Facebook - White Circle

© 2023 by Jade&Andy. Proudly created with Personal Trigger